Project

16 St Johns Square, EC1M 4HD

Value

£8.4 million

Duration

45 weeks

Project Manager

Savills

Architect

Tate Hindle

QS

Fanshawe

Services Consultant

Watkins Payne Partnership

Structural Engineers

Davies Maguire

Collins were appointed to carry out this 50,000sq ft refurbishment of The Smithson building on 6 Briset Street, Farringdon. The basement, ground floor and levels 1 to 6 were completed to a Cat A specification. New super-loo’s were installed throughout the building, along with a full MEP replacement whilst the basement benefited from modern facilities including showers, changing facilities and bike racks.

Further features included a balustrade balcony, three new passenger lifts, sandblasted exposed concrete finishes, a link bridge on level 5 and two spiral staircases connecting the upper floors. External works were also completed including cladding, curtain walling, window replacement, a new roof deck and a double height glazed reception and entrance.