25 May 2021

Collins is proud to announce the completion of the £6 million refurbishment and fit out within Dashwood to create Landsec’s second Myo location in London. Myo is Landsec’s flexible office brand, which now occupies 35,000 ft2 of office space across four floors of the Liverpool Street building.

The Myo scheme is part of a programme of projects across 14 of the building’s 17 floors totalling approximately 120,000 ft2. Collins is delivering the programme across all 14 floors to bring Landsec’s three workspace solutions, Myo, Customised and Blank Canvas, all under one roof.

The programme for the Myo scheme included structural alterations to the building, followed by a high end fit out to create a new reception area, meeting rooms, phone booths, break-out areas, kitchens and tea points, and customisable office space.

A holistic, one-team approach

Collins has a one-team refurbishment and fit out approach to adapting buildings for change. The client benefit is a seamless process throughout the programme with the necessary structural changes delivered with an eye on the final fit out. This holistic approach has been hugely important to the success of the project and the functionality of the building.

                                                                                 

One of the main complex structural features of the space is also a striking feature point. The staircase linking levels seven and eight opens up the interior to lots of natural light. A structural double-height staircase spatial grid was also installed to enhance the openness further.

Collins took out five floors of the glass curtain walling to hoist the staircase in through the front of the building. We then removed the entire floor slab on level eight before creating a new floor with the staircase opening pre-formed. Despite its challenges, this allowed the team to use a better quality of materials as pieces were built offsite as complete pieces rather than having to be broken down onsite, resulting in seamless construction.

 

Future proofed for flexibility

The brief for Myo was to offer businesses bespoke and tailored office space. This need for ongoing and future flexibility was the driver of the refurbishment and fit out programme. Working closely with Landsec and Bluebottle, we have delivered a space that can be transformed to the requests of the tenant. The high-level services and future-use acoustic treatments have been designed and co-ordinated for maximum flexibility and rapid turnaround of future tenant office designs. 

                                                                                 

 

WELL Building Standard

The Myo project has already been awarded pre-certification Gold WELL Build Standard accreditation.

Collins has sourced materials that do not emit Volatile Organic Compounds (VOCs). Rigorous end of construction testing for air quality ensures we deliver a space that is free from pollutants and is healthy for the people who use it.

                                                                                 

Ryan Cleanthi, Project Director at Collins said: “We were appointed to deliver the second of Landsec’s flexible working spaces after the success of our delivery at 123 Victoria Street. As our second project for Myo, we know the brand and we understand the client’s vision to transform a traditional office space into one that is truly flexible.

Refurbishing for flexible working and co-working can be complex - it is multi-tenanted and speculative, which means the designing of the space evolves throughout the delivery programme. Anticipating what might work for who and how many requires collaboration and forward thinking. Collins supports a flexible approach to project delivery, and this was key when working during uncertain times to deliver a high-quality project smoothly. Collaboration was needed across the whole team to overcome the challenges of lockdown, but our great relationship with Landsec, the design team, and our supply chain allowed a smooth journey and a high standard of delivery.”

Take a look around the finished space below.

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. How to manage cookies